​​​​​​​Görme Engelli Kullanıcılar İçin Erişilebilirlik

Görme engelli kullanıcılarımız için de değiştirilen/geliştirilen yeni web sitemizde, her türlü gezinim kolaylığının sağlanması öngörülmüştür ve bu bağlamda Görme Engelli Kullanıcılarımızın kullandıkları yazılımlarla uyumlu çalışması sağlanmıştır. Bu yazılımların okunaklı yazınsal formatları algılayabilmesi için tüm web sitemiz görsel ögelerin baz alınmadığı fakat görsel estetiğinde göz ar​dı edilmediği bir tasarım anlayışı ile tamamlanmıştır. Web sitemizdeki tüm bilgiler YÖNETİCİ YAZILIMI tarafından güncellenebildiği için herhangi bir hataya yer vermemek açısın​dan veriler güncellenirken bile Görme Engelli Kullanıcılarımızın kullandıkları programları desteklemesi sağlanmıştır. Web sitemizde gezinim kolaylığının devamlılığını sağlayabilmek adına; resimler, başlıklar, butonlar ve linkler için TOOLTIP dediğimiz açıklama mesajları yazılmıştır. Görme Engelli Kullanıcılarımız, kullandıkları programlara uyumluluğu sağlayan bu özellikler yardımıyla sitemizi diledikleri gibi rahatça dolaşabilirler.​



İLGİLİ LİNKLER
Aşağıdaki linkler yardımıyla bahsi geçen programın deneme sürümlerini bilgisayarınıza indirip geçici gezinim sağlayabilirsiniz.

Türkçe Uygulama İçin tıklayınız: ​http://www.brailleteknik.com

YARDIMCI BİLGİLER:

KOLAY ERİŞİLEBİLİR WEB SAYFALARI HAZIRLAMAK İÇİN İPUÇLARI

( Detaylı Yönergeler ve Denetim Listesi için: www.w3.org/WAI​ )

Her bir görsel öğenin işlevini açıklamak için “alt” özniteliğini kullanınız. İstemci-tarafı haritası ve aktif bölgeler için metin kullanınız. Çoklu ortam içeriklerinde, işitsel öğeleri başlıklar ve yazılı döküm, görsel öğeleri ise açıklamalarla destekleyiniz. Hipermetin bağlantılarında kontekstten bağımsız okunduğu zaman da anlamlı olabilecek metinler kullanınız. Örneğin, “buraya tıkla” metnini kullanmaktan kaçınınız. Sayfa düzenlerinde tutarlı bir yapı oluşturunuz; başlıklar ve listelere yer veriniz. Biçem (stil) ve sayfa düzenlemesi için mümkün ise CSS kullanınız. Betikler (Script), uygulamacıklar (applet) ve uyumlu ekler . Hareketli kısımların desteklenmediği veya erişilemez olduğu durumlar için alternatif içerik sağlamaya çalışınız. Çerçeveler için “noframes” seçeneğini tercih ediniz ve anlamlı başlıklar kullanınız. Tabloları s​atır satır okunabilecek şekilde hazırlayınız ve özetleyiniz.

http://www.w3.org/TR/WCAG 'deki denetim listesinden, araçlardan ve yönergelerden faydalanınız.