BAKANIMIZ URALOĞLU: “TRABZON GÜNEY ÇEVRE YOLU İLE HEM KENT İÇİ HEM DE KENT GEÇİŞİNDE TRAFİK RAHATLAYACAK"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'daki ulaştırma yatırımlarını yerinde görmek üzere 8 Haziran Cumartesi tarihinde şehre geldi. Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen'in de yer aldığı program kapsamında Trabzon Güney Çevre Yolu şantiyesine gelerek devam eden yapım çalışmalarını inceleyen Bakanımız daha sonra Trabzon Havalimanı'na geçerek burada basına açıklamalarda bulundu.
Güney Çevre Yolu ile ilgili bilgi veren Bakanımız, 31 metre genişliğinde, 2x3 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa edilen yolun tamamlandığında 43,8 kilometre uzunluğunda hizmet vereceğini açıkladı. Uraloğlu, Akçaabat ilçesinin Mersin Mahallesi'nden başlayarak, Ortahisar ve Yomra ilçelerinde şehrin güneyinden devam edecek, Arsin ilçesinden tekrar Karadeniz Sahil Yolu'na bağlanacak Güney Çevre Yolu sayesinde transit trafiğin şehir içi trafiğinden ayrılacağını, böylece hem kent içi hem de kent geçişinde ulusal ve uluslararası trafiğin rahatlayacağını söyledi.
Bakanımız, "Şu anda yapımı devam eden 16,5 kilometre uzunluğundaki birinci kesim Akçakale'den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı'nda son buluyor. Sera Gölü Kavşağı'ndan Karadeniz Sahil Yolu'nun Yıldızlı Yonca Kavşağı'na ve Kanuni Bulvarı'na bağlanacak şekilde inşasına devam ediyoruz. Bu kesimde toplam uzunluğu 14,4 kilometre olan 7 adet çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 viyadük bulunuyor. Proje kapsamında şu anda Mersin Kavşağı'ndaki kazı-dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Tünellerdeki çalışmalarımızdan bahsedersek; 711 metrelik T1, 1238 metrelik T2, 3 bin 572 metrelik T3 ve 1523 metrelik T4 tünelinde kazı destekleme çalışmaları devam ediyor. Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat-Arsin arasında kalan kesiminde şehir içi ve özellikle Sarp Sınır Kapısı'na giden ağır taşıt trafiği birbirinden ayrılacak." diye konuştu.
Ulusal ve uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz ulaşımının tesis edilmesiyle, sahil kesimindeki yoğunluğun rahatlatılacağını ifade eden Bakanımız, kentte her yöne maksimum erişilebilirlik sağlanacağını, egzoz emisyon salınımının azaltılarak şehir geçişindeki hava kirliliğinin önüne geçileceğini, ayrıca Trabzon'un sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerini artıracak proje ile bölgenin kalkınmasına katkı sunulacağını söyledi.