ANTALYA'NIN ULAŞIMINA YENİ SOLUK: KORKUTELİ-ELMALI YOLU AÇILDI
Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçelerini, Burdur, Isparta ve iç kesimlere bağlayan Korkuteli-Elmalı Yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen'in katıldığı törenle hizmete sunuldu.
23 yıllık dönemde Antalya'nın ulaşım ve iletişim altyapısı için 214 milyar 181 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakanımız Uraloğlu, "2002 yılında 197 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 743 kilometreye yükselttik. Yine 123 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu tam olarak bin 68 kilometreye çıkardık." dedi.
“26 Ayrı Karayolu Projesindeki Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz"
Antalya'da geçmiş dönemlerde hayata geçirilen karayolu projeleri hakkında bilgiler veren Uraloğlu şunları söyledi: “Antalya Batı Çevre Yolu'nu açtık, Antalya Kuzey Çevre Yolu'nda Başköy, Korkuteli, Kirişçiler ve Isparta Köprülü Kavşaklarını inşa ettik. Akdeniz Batı Sahil Yolu'nu bölünmüş yol olarak tamamladık. Antalya-Kemer-Tekirova-Finike Yolu kapsamında Phaselis Tüneli'ni hizmete açtık. Antalya'yı Konya'ya bağlayan Demirkapı Tüneli'ni açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Antalya-Kuşyuvası-Taşkent Tünellerini inşa ettik. Kızılkaya-Antalya Yolu, Antalya-Alanya-Gazipaşa Yolu, Kumluca Finike Yolu, Demre Şehir Geçişi, Kaş Çevre Yolu, Kalkan Şehir Geçişi, Akseki Bağlantı Yolu, Kızılcadağ-Elmalı Yolu, Konaklı-Güzelbağ Yolu ve Antalya Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları'nı da bitirerek hizmet açtık. 26 ayrı karayolu projesindeki çalışmalarımıza da devam ediyoruz."
“Antalya-Alanya Otoyolu, Yeni İstihdam İmkânlarını da Beraberinde Getirecek"
Antalya-Alanya Otoyolu'nun yapımını başlatan sözleşmeyi geçtiğimiz Ekim ayında imzaladıklarını yakında da temelini atacaklarını bildiren Uraloğlu, "Otoyolumuzu 84 kilometresi ana gövde ve 38 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 122 kilometre uzunluğunda projelendirdik. Antalya-Alanya otoyolumuz özellikle yaz aylarında turizme bağlı olarak artan yolculuk taleplerini, hızlı, konforlu ve güvenli olarak karşılayacak, bölgedeki ticaret ve tarım sektörüne de hizmet edecek. Bütün yıla yayılan trafik yoğunluğu, otoyol sayesinde önemli ölçüde azalacağı için bu durum, turistlere ve vatandaşlarımıza daha rahat ve stressiz seyahat imkânı sağlayacak. Daha kısa sürede daha fazla noktaya ulaşabilme, turistlerin bölgede daha fazla zaman geçirmelerine ve farklı destinasyonları keşfetmelerine de imkân tanıyacak. Turizm çeşitliliğini artırarak bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak. Yeni turizm tesislerinin açılmasına da öncülük ederek yeni istihdam imkânlarını da beraberinde getirecektir." şeklinde konuştu.
Daha Hızlı, Daha Konforlu Bir Ticaret ve Nakliye Koridoru
Uraloğlu, Elmalı ve Korkuteli'nin meyve yetiştiriciliği ve seracılık anlamında önemli merkezlerden olduğuna dikkati çekerek, iki ilçeyi birbirine bağlayan yolu bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamlayarak hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
Toplam 45,7 kilometre uzunluğunda 2 gidiş ve 2 geliş 4 şeritli bölünmüş yol standardında inşa ettikleri proje kapsamında, köprüler ile 2 farklı seviyeli kavşak ve 15 hemzemin kavşak yaptıklarını anlatan Uraloğlu, "Yolun açılmasıyla İç Anadolu ve Batı Akdeniz arasında Türkiye'nin en önemli sebze-meyve üretim merkezlerinden daha hızlı, daha konforlu bir ticaret ve nakliye koridoru tesis ettik." dedi.
Güzergâhtaki seyahat süresinin 46 dakikadan 25 dakikaya indiğini söyleyen Uraloğlu, zamandan 387 milyon, akaryakıttan 107 milyon olmak üzere yılda toplam 494 milyon lira tasarruf edeceklerini vurguladı.
Tatil Merkezlerine Erişim Kolaylaşacak
Törende konuşan Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen, Korkuteli-Elmalı Yolu ile bölgenin ekonomik, sosyal ve ticari hayatına yeni bir soluk kazandıklarının altını çizdi.
Güzergâh üzerindeki bağlantıların modernize edilerek çevredeki yerleşkelerin güvenli bir şekilde bölünmüş yola entegrasyonunun sağlandığını belirten Gülşen, hem ulaşım kolaylığı hem de trafik güvenliğinin üst seviyeye çıkarıldığını söyledi.
Güzergâhın hizmete girmesiyle ülkemizin tarım alanındaki en önemli merkezlerinden biri olan Batı Akdeniz'in ürünlerinin, iç kesimlere hızlı ve konforlu bir şekilde taşınacağını dile getiren Genel Müdürümüz, sahil kesimindeki tatil merkezlerine erişimin kolaylaşacağını da sözlerine ekledi.